Lexus ще зарадва 60 късметлии с уникален LC500

Европейското подразделение на Lexus наскоро разкри хардкор-версия на LC500, наречена Ultimate Edition. Сега компанията прави нещо подобно и за японския пазар, като използва голяма част от детайлите на модела за нов и също много специален LC.

Версията за Япония ще се казва Edge и ще излезе в ограничен само до 60 бройки тираж. Колата се отличава от стандартния модел по матово бялата боя, комбинирана с черни детайли и елементи, подобряващи аеродинамиката. Сред тях е спойлерът на багажника, както и предната броня, която е подобна на тази в европейския Ultimate Edition.

На нея са разположени специални перки, проектирани да контролират въздушния поток и да намалят повдигането на предния край. Такива елементи често се срещат при състезателни автомобили. Но това, което при LC е различно, е че те са оформени като части от бронята, а не са залепени след това, както е при пистовите коли.

Инженерите на Lexus не са правили промени по 5,0-литровия V8 с атмосферно пълнене, който развива 478 к.с. Той е същият, който се поставя на стандартния LC500, но изглежда, че е намалил триенето на въртящия се механизъм, за да подобри работа на мотора.

Задният диференциал с ограничено приплъзване също е променен, за да подобри реакцията при натискане или отпускате на педала. Шасито е стегнато с нов кух елемент на задното окачване и специална опора под пода, която увеличава твърдостта на каросерията.

Въпреки определено по-спортния характер на тази версия, Edge получава стандартни седалки, които са покрити със син цвят Kachiiro, който символизира победата в древна Япония.

Автомобилите от специалната серия ще бъдат на разположение на дилърите още в края на месеца, като заявки се приемат до 27 юни. 60-те щастливци ще бъдат определени с лотария, която ще се тегли на 29 юни. Цената на специалната версия е 125 950 долара, което е с 25 800 долара повече от базовия LC500.