Lucid тества електромобил в центъра на София

Lucid избра България, за да тества един от своите електрически модели, става ясно след публикация във Facebook групата „Собственици на електромобили в България“. Кадрите заснети от Людмил Първанов ни показват флагманът на компанията – Air, който е паркиран пред един от популярните хотели в центъра на София.

Колата не е покрита с камуфлаж за разлика от много други прототипи, но за сметка на това откриваме надписи Lucid Test Vehicle, които подсказват, че това не е сериен модел. Не е ясно каква точно е модификацията на показания автомобил, но към момента американската компания предлага версиите Range и Performance в Европа.

Range може да се похвали с пробег от 883 километра според стандарта WLTP, когато колата е оборудвана с 19-цолови джанти, докато мощността му от 933 конски сили се предава към четирите колела, благодарение на 2 електромотора.

Спортната версия Performance също разполага с два електромотора и задвижване на четирите колела, но мощността ѝ е 1111 конски сили, което осигурява ускорение от 0 до 100км/ч за 2.7 секунди и пробег от 861 километра с едно зареждане. Цените тук започват от 218 хиляди евро.

Previous post Колите „втора употреба“ са поскъпнали с 33% за 4 години
Next post Разработва ли Audi наследник на R8 и ново поколение на TT?