Manhart показа „звяра“ М2 с над 700 конски сили

Хората от Manhart Performance отново показаха „див“ проект, като този път той е на базата на предходното поколение BMW M2 Competition, което виждате на снимките.

Макар на пръв поглед, то да не изглежда твърде диво отвън, с изключение на голямото задно крило и някои ярки графики, то можем да ви разкрием, че със сигурност е един от най-интересните проекти на компанията.

В този случай интересното е под капака. Там се крият точно 715 конски сили, които са значително подобрение спрямо стандартния модел. За справка, преди време компанията представи Manhart MH2, версия с традиционната черно-златна разцветка на Manhart, която генерираше само 630 к.с. от своя 3.0-литров редови двигател. Двигателят получава неуточнено „подсилване“, за което от компанията твърдят, че е достатъчно добро, за да поддържа 1200 конски сили.

Нови са турбините, изпускателната система, както и други части по двигателя. Подобрения има още при съединителя, трансмисията и задния диференциал, които трябва да се справят с увеличената мощност.