Maserati показа още от конкурента на Porsche Macan

Maserati публикува нови изображения на втория кросоувър в гамата си – Grecale, като разкри и датата на неговия официален дебют – 22 март. Компанията планираше да представи модела още през миналата година, но проблемите с пандемията от коронавирус и недостига на микрочипове отложиха премиерата.

Grecale ще играе сериозна роля в стратегията на алианса Stellantis, част от който е и Maserati. Той ще се разположи под Tonale в гамата на италиански бранд, като неговият дизайн и досега не беше тайна. Заснетият прототип е покрит с камуфлаж, но дава ясна представа за това, което трябва да очакваме от модела.

Снимки на интериора на конкурента на Porsche Macan отново не се показват, но вече е известно, че той ще бъде спортен, като основна роля в него ще играе голям екран на информационно-развлекателната система.

Засега мистерия остават и силовите агрегати на кросоувъра. Известно е, че Grecale ще получи изцяло електрическа версия, която обаче ще се появи по-късно – най-вероятно догодина. На върха на гамата ще бъде разположена модификация с 3,0-литровия V6 с две турбини, поставян на суперколата Maserati MC20. Той развива 621 к.с., но при Grecale тази мощност ще бъде намалена.

Има слухове, че Maserati може да използва 2,9-литровия V6 от Alfa Romeo Stelvio Quadrifoglio. Този агрегат развива 510 к.с., но не е ясно дали на по-малкия SUV на Maserati ще получи същите характеристики.