Maserati Grecale направи екстремни тестове в Лапландия

Световната премиера на изцяло новото SUV пазарно предложение на Maserati – Grecale, беше планирана за средата на ноември миналата година, но от компанията взеха решение да я отложат за пролетта на тази, като за основна причина посочиха глобалната криза с доставките на електронни компоненти, без които един автомобил не може да бъде изпратен към новия си собственик.

Сега от Maserati започват да подгряват отново публиката за дебюта на Grecale, като този път демонстрират новия си автомобил в екстремните студове на Лапландия, които явно са част от последните изпитания на модела преди неговата премиера, пише Ауто прес.

Изпитанията с прототипи на Maserati Grecale са били проведени в условия с температури от малко над 0 до -30 градуса, като основната цел е била проверка на системите и цялостното поведение на автомобила в наистина екстремни условия- както атмосферни, така и пътни, в това число на сняг, лед и асфалт.

От Maserati споделят също така, че екипът е провел изпитания и нанесъл корекции по поведението на Grecale в различните му режими на работа, между които ще могат да избират бъдещите собственици на модела.