Mazda готви революция с новия си SUV CX-60

Японският производител Mazda подготвя истинска революция с новия си SUV – CX-60, който ще бъде представен след малко повече от седмица. Екипът на Automedia.bg е единственият български представител на предпремиерното представяне на автомобила.

От европейското подразделение на Mazda вече обявиха, че световната премиера на CX-60 ще се състои на 8 март. Компанията публикува изображения на екстериора и интериора на кросоувъра, с който марката ще се опита да навлезе в премиум-сегмента. В салона се залага на нови комбинации от материали, в това число японски текстил, свързан по уникален начин кожа напа, хром и кленово дърво.

Промени ще има и по външния дизайн, като идеята е CX-60 да се отличава максимално от CX-5, който ще продължи да се произвежда едновременно с новия модел. Автомобилът е изграден на новата платформа на Mazda за превозни средства със задно предаване, което означава и наличието на нови задвижващи агрегати.

През следващите дни се очаква японският производител да разкрие нови подробности за кросоувъра, с който Mazda ще открие нова глава в историята си. Една от причините за това е, че CX-60 е първият PHEV (plug-in хибрид) на японския производител. От компанията вече обявиха, че то ще получи агрегат, състоящ се от 2,5-литров бензинов двигател с 4 цилиндъра и електромотор, като съвкупната мощност е над 300 к.с.

Всъщност, CX-60 е един от двата нови SUV-модела на компанията. Другият ще е CX-80, който ще бъде с по-големи размери и съответно ще предлага три реда седалки. Не е изключено именно той да получи и новите 6-цилиндрови редови мотори, които Mazda разработва.

Previous post Mercedes-ите в Русия рязко поскъпнаха
Next post Ще се откажат ли германците от електромобилите?