McLaren все пак ще се подведе по модата и ще направи „джип“

Преди година изпълнителният директор на McLaren заяви, че компанията няма да се „подведе“ по новата мода и да представи кросоувър в следващите години. Сега, обаче, изданието Autocar твърди, че това ще се случи в близките години. Източници на британското списание споделят, че първият „джип“ на McLaren може да се появи към края на това десетилетие с електрическо задвижване.

Към момента все още новината не е потвърдена от британската компания, нито пък са разкрити повече детайли около бъдещия модел, но се предполага, че той ще мери сили с коли като Lamborghini Urus, Aston Martin DBX, Porsche Cayenne и други от този клас. Според Autocar, цената на практичния модел ще бъде около 400 хиляди евро и ще носи името Aeron.

Припомняме, че McLaren представи електрически кросоувър през изминалата година, но като направена в една единствена бройка състезателна кола за надпреварата Extreme E. Благодарение на два електромотора, състезателният модел може да се похвали с мощност от 543 конски сили и ускорение до 100км/ч в рамките на 4.5 секунди.