Mercedes вади огромен всъдеход на ток – EQS (Видео)

Mercedes-Maybach показа EQS концепция миналата година на изложението IAA в Мюнхен, но въпреки това стандартната версия на този Mercedes-Benz е от първостепенно значение за германците.

Сега прототипи на бъдещият всъдеход EQS бяха засечени от фотошпиони в Южна Калифорния. Според непотвърдена информация премиерата на този луксозен електромобил с повишена проходимост се очаква да се случи още тази година. Този EQS SUV ще бъде направен на същата платформа, на която и леката кола EQS и се смята, че ще предлага същите опции за задвижване. Както се вижда и от снимките, вариантът с повишена проходимост, също ще бъде решен в по-консервативните линии на електрическата гама на Mercedes.

Автомобилът няма да е и толкова екстравагантен, колкото беше показаната концепция на версията Maybach. И още нещо любопитно, което се вижда от снимките. Задните врати изглеждат доста дълги,, като това би могло да осигури изненадващо много място за пътниците от втория и третия ред. Колелата с нормални размери правят този външен вид доста далеч по-универсален в сравнение с концептуалния Maybach, но камуфлажът скрива най-интересните детайли.

Въпреки това е ясно, че новият огромен всъдеход ще разполага с малко по-различни фарове от тези на EQS, които са с интегрирани мигачи по външните ръбове. Във видеото се забелязва и завиването на задните колела, което е присъщо и на леката кола EQS. Очакванията са и тук управлението на четирите колела да е стандартна опция. Оскъдните данни за салона, предполагат, че интериорът ще е сходен с този на електрическия лифтбек, като и тук ще види уникалното арматурно табло Hyperscreen.

Очакваме с нетърпение да разберем дали Mercedes ще пусне и версия на „джипката“ само със задно предаване. Марката не продава RWD версия на най-големите си всъдеходи, но пък предлага S-класа седан и EQS, които са със задвижване само на задната ос.

Ако приемем, че стойностите на мощността остават същите, като при лимузината EQS, ще има два варианта на всъдехода, и двата със 115-kWh батерия . Единичният двигател в модела 450+ Performance разполага с 329 конски сили, а двата мотора на EQS 540 4Matic ще са със системна мощност 516 к.с. Пробегът естествено ще е по-малък пробег поради влошената аеродинамиката, освен ако Mercedes не измисли някакви нови трикове. Дебютът, както вече споменахме е планиран за тази година.

Previous post Най-продаваната кола в България вече не е Dacia, а Toyota!
Next post Правят нов закон за обучението на водачите на МПС