Mercedes готви по-малка G-Klasse като кросоувър през 2026 година

Mercedes се готви да представи по-малък брат на един от най-старите си модели G-Klasse. Новината за това идва от германското издание Handelsblatt. Според доклада, е виновник за това е изпълнителният директор на компанията Ола Калениус, която е и движещата сила в проекта. Все още не е ясно как точно ще се казва новият модел и дали ще бъде физически свързан с по-голямата G-Klasse.

Очаква се по-малкият модел да споделя платформата си със следващото поколение CLA, GLA и GLB.Според информацията, новият кросоувър няма да бъде много по-къс от настоящата G-Klasse, но пък ще бъде много по-нисък и съответно с много по-малък клиренс. Това ще се отрази и на способностите му извън пътя, които няма да са на водеща позиция при разработката.

Очаква се проектът да види бял свят през 2026 година и да се продава заедно със стандартната G-Klasse и нейния електрически еквивалент EQG. Заедно с бензиновата версия на по-малкия кросоувър се очаква да видим и електрически вариант с неясни към момента характеристики.