Mercedes обнови най-малките си кросоувъри GLA и GLB

Три години след дебюта на последното поколение Mercedes GLA и първото поколение GLB, германската компания последва примера от другите модели в своето портфолио и представи обновените версии на своите най-малки корсоувъри. Двата модела получават малки промени във визията, по-богато стандартно оборудване, както и промени по задвижването в унисон с новите правила за екологичност.

Що се отнася до визията, двата модела могат да се похвалят с нов светлинен подпис в предната част, както и променен дизайн на бронята. Подобен е аспектът на промените в задната част, където светлините отново са били акцент на дизайнерите, заедно с разработката на нови джанти.

Интериорът също е получил промени, които се изразяват в наличието на два дисплея в общ панел, като всеки от тях е с 10.25-инчов диагонал. Новият волан на марката с подгрев също е наличен, както и избор от различни елементи за акцентите на таблото.

При двигателите, Mercedes продължава да предлага доста голям избор, включително версии 180.200,220 и 250 за бензиновите модификации с мощност варираща от 136 конски сили до 224 конски сили. Дизеловият 2.0-литров двигател е единствения вариант при алтернативното задвижване, като се предлага с мощност от 116, 150 или 190 конски сили.

Наличен е и нов плъг-ин хибриден тракт с мощност от 218 конски сили и 450 нютон метра. Тук може да се възползват от изцяло електрически пробег до 70 километра. Най-мощните AMG версии в изпълнение 35 и 45 също са налични, но към момента от Mercedes разкриват данните само за по-слабия вариант, който може да се похвали с 306 конски сили и 400 нютон метра. Тук откриваме 48-волтов стартер-генератор, който добавя 14 конски сили при нужда.