Mercedes пенсионира един от най-стилните си модели CLS

Слуховете за това, че Mercedes ще се откаже от един CLS бяха официално потвърдени от компанията, която сподели, че края на стилния модел ще дойде през август. В изявление пред австралийското издание CarExpert, говорител на марката е потвърдил, че CLS ще остане на поточната линия само още няколко месеца, до края на август. Точно на 31-ви от нея ще слезе и последния CLS и ще освободи място за производството на новото поколение E-Klasse.

Бърза справка в сайта на Mercedes показва, че колата вече липсва от списъка с автомобили за поръчка и желаещите могат да разчитат само на автомобили на склад, ако има такива. Съвсем наскоро германците показаха новото поколение на E-Klasse и се очакваше да видим и по-стилната му версия в лицето на ново поколение CLS, но изглежда, че това няма да се случи.

Mercedes CLS се появи на пазара през 2004-та година, като стъпи на основата на E-Klasse, предлагайки по-атрактивна външност за сметка на по-малко вътрешно пространство. През 2011-та година се появи и второто поколение на модела, което предложи и по-практична Shooting Brake версия. През 2018-та година се появи и последното поколение, което изглежда ще се произвежда само още няколко месеца.

Previous post Неудобната тайна на литиево-йонната батерия
Next post Haval H5 беше заснет за първи път на живо