Mercedes печели еднакво от електрическите и бензиновите модели

Електрическите автомобили са скъпи за разработка и затова в много случаи автомобилните производители отчитат минимална или дори нулева печалба от тях. С течение на времето и появата на нови технологии, това вероятно ще се промени, но към момента производителите, които генерират идентични печалби от конвенционалните си модели и електрическите такива се броят на пръстите на едната ръка.

Един от тези производители е Mercedes от където се хвалят, че електрическия EQE генерира същата печалба като конвенционалната E-Klasse, която е на пазара от години. Данните бяха обявени лично от един от шефовете на Mercedes в интервю пред Automotive News Europe. Там той заяви, че съвсем скоро електрическият модел може да надмине E-Klasse по печалба.

Длъжни сме да споменем, че цените на двете коли се различават значително. В България EQE се предлага със стартова цена от 145 хиляди лева, докато E-Klasse започва от 112 хиляди лева. И докато нещата за EQE вървят много добре, то от Mercedes не могат да се похвалят със същия резултат за по-големия EQS. Електрическия еквивалент на S-Klasse изостава от моделите с бензинови и дизелови двигатели. Германците твърдят, че с времето тази разлика ще се стопи и това вече се случва.