Mercedes подготвя още по-сериозна G-Klasse за авантюристи

Mercedes продължава да тества повдигнатата версия на G-Klasse 4×4², а един от прототипите бе заснет от фотографи на AutoExpress по време на тестове в снега. Кадрите показват всъдехода от всичките му страни, а маскировъчният камуфлаж, който е сведен до минимум закрива само арките на калниците и част от багажника върху тавана. Очаква се втората подобна версия на всъдехода да дебютира по-късно тази година или в началото на следващата.

Основните промени по външността на „джипа“ са в по-раздутите арки на калниците, багажникът върху тавана, задната броня, както и джантите. Разбира се, окачването също ще е изцяло преработено в сравнение с нормалната G-Klasse, а заедно с него, промени ще има и при 4х4 системата за задвижване. Очаква се системата да не се различава значително от тази при предходното поколение на модела, което дебютира през 2015 година.

Единствената по-сериозна загадка, която към момента остава неразкрита касае двигателя. Според различни сведения, там ще работи бензиновият осмак от AMG G63, който генерира 585 конски сили. Не е изключено „4х4 на квадрат“ да се възползва от този двигател, но със занижена мощност.