Mercedes показа наточено CLE с шестцилиндров двигател

В началото на 2023 г. Mercedes-Benz представи изцяло новия модел CLE, който се предлага като традиционно купе и кабриолет. Сега спортният отдел от Афалтербах вече показва как си представя бъдещия модел, но в наточен вариант, под формата на новия Mercedes-AMG CLE 53 4Matic+ Coupé.

Под капака на новото купе се намира 3,0-литровият редови шестцилиндров двигател M256M с турбокомпресор, допълнително разработен от AMG. Той генерира 449 к.с. и въртящ момент от 560 Нм, който може да нарасне до 600 Нм в интервал от 12 секунди благодарение на функцията overboost. CLE 53 ускорява до 100 км/ч от място за 4,2 секунди. Максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч и може да бъде увеличена до 270 км/ч с пакета AMG Drivers Package.

CLE 53 предава мощността чрез трансмисията AMG SpeedShift TCT 9G към стандартното задвижване на всички колела AMG Performance 4Matic+. Спирачната сила се осигурява от 370-милиметрови предни спирачки с четирибутални спирачни апарати и 360-милиметрови задни спирачки с монтирани еднобутални спирачни апарати. Моделът е оборудван серийно и със завиване на задния мост.

Mercedes-AMG е предоставил на купето по-широки предни и задни калници, което увеличава широчината на следата с 58 мм отпред и със 75 мм отзад. В предната част се вижда вертикалната радиаторна решетка Panamericana, широк долен централен отвор и два въздухозаборника, над които са разположени LED фарове.

Previous post Новата Lancia Ypsilon ще бъде преобразено Peugeot 208
Next post Възможно ли е да се използва през зимата масло 5W40 вместо 5W30?