Mercedes представи „базовия“ AMG SL43 с 2.0-литров двигател

В края на октомври миналата година Mercedes върна кабриолета SL в своята гама, като дори се завърна към класическата конфигурация с четири седалки и мек таван. Тогава моделът бе представен в две версии, задвижвани от 4.0-литров бензинов осмак, съответно с означения SL55 и SL63. Сега германците представиха най-новото попълнение в гамата на SL, а именно версията SL43, която отново носи AMG означение, но пристига с двойно по-малък работен обем от 2.0 литра.

Двигателят с означение М139 е познат на феновете на марката, но разликата тук е, че той работи с електрически турбокомпресор. Технологията е взета директно от Formula 1 и използва малък електромотор, който завърта турбината, преди турбината да заработи по познатия начин. Благодарение на тази система от Mercedes споделят, че колата предлага „спонтанна отзивчивост на педала на газта в целия работен диапазон на двигателя“.

Все пак преминавайки към сухите статистики, двигателят предлага мощност от 381 конски сили при 6750 оборота в минута и 480 нютон метра още от 3250 оборота в минута. Стартер-генератор добавя още 14 конски сили при ускорение, което превръща колата в „мек хибрид“. Трансмисията е автоматична с девет предавки, а задвижването се предава единствено към задните колела. Ускорението от 0 до 100км/ч отнема точно 4.9 секунди, а максималната скорост е ограничена на 275км/ч.

Единствените разлики с останалите версии на модела във външността засягат малки промени в предната и задната броня, както и овални вместо квадратни накрайници на ауспуховата система.