Mercedes пусна специална G-Klasse за Свети Валентин

Ако сте забравили да подарите подарък на своята половинка за вчерашния празник, то Mercedes има доста солен вариант, който може и да ви спаси. Компанията показа специална версия на G-Klasse, която се отличава с 25-каратови диаманти, както и някои други специални опции. Mercedes избира емблематичната G-Klasse за най-новата си кампания, като подчертава нейната „устойчивост и несравнима издръжливост“ като символ на трайна любов, и по-точно „Любов, която трае вечно. По-силна от диаманти“.

Това специално издание на G-Klasse е покрито с поръчков цвят Rosewood Grey Magno сиво, ексклузивен за програмата за персонализация Manufaktur. Отличителната черта обаче е вграждането на 25-каратови диаманти върху четирите елемента за заключване на вратите, всеки от които е с етично отговорен произход, сертифициран от RJC.

Отвътре интериорът е луксозно обзаведен с черна кожа и розови контрастни шевове, допълнени от стелки с голям косъм за допълнителен комфорт. Значките „Stronger Than Diamonds“ украсяват осветените прагове и дръжката за хващане на пътника, а ключът е със сребърна значка със знака на диамант. Емблеми с диаманти са щамповани и върху дръжките на вратите, а всяка бройка се предлага с подходящо покривало за автомобила за ексклузивност.

Въпреки че е базиран на модела G500, а не на G63 AMG, серийният 4,0-литров V8 двигател с две турбини осигурява впечатляващите 416 к.с. и 610 Нм въртящ момент, предавани чрез деветстепенна автоматична скоростна кутия към четирите колела.

Ограничен до едва 300 бройки, Mercedes G-класа „Stronger Than Diamonds Edition“ се предлага на цена от 175 000 евро в Германия, което представлява значителна промяна спрямо обикновения модел G500. Тази разлика отразява поръчковата обработка „Manufaktur“ и добавянето на диаманти.