Mercedes A35 и CLA 35 със специални версии за годишнината на AMG

През тази година спортното подразделение на Mercedes – AMG празнува своята 55-та годишнина и по този повод много от моделите на марката ще получат лимитирани серии. По-рано ви разказахме за G-Klasse, който беше първият автомобил на марката получил лимитирана Edition 55, а сега към нея се присъединяват и най-малките A35 и CLA 35.

Подобно на по-големият всъдеход, двата модела получават единствено визуални промени. Те включват пакета AMG Aerodynamics с преден сплитер, добавки на броните, голямо задно крило и различен дифузьор. Освен това всички коли са оборудвани с AMG Night пакет, който включва черни акценти по елементи като огледалата, рамките на прозорците, накрайниците на ауспусите и емблемите.

Edition 55 получава още Cosmos Black черен цвят и Digital White бял с 19-цолови джанти с матово сив цвят. Купувачите ще получат още стикери в страничната част на вратите, както и капачка на резервоара с означението AMG.

В интериора е заложено на комбинация от черно и червено. Седалките, корите на вратите и елементи по стелките и вратите са решени в червено, докато основният цвят е черно за кожените елементи. Воланът е облечен в алкантара, а в долната му част можем да открием логото 55, символизиращо специалната версия.

Под капака на двата модела работи 2.0-литров бензинов двигател с мощност от 306 конски сили и максимален въртящ момент от 400 нютон метра. Той позволява ускорение от 0 до 100км/ч в рамките на 4.7 секунди и максимална скорост от 250 км/ч.