Mercedes-AMG обнови GT 4-Door Coupе

Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe навлиза в четвъртата година от жизнения си цикъл, като моделът получава някои промени, свързани основно с външния вид, както и с оборудването, което вече е по-богато още в базовия вариант.

Версиите с 6-цилиндров мотор GT43 и GT53 имат преработена предна престилка, която черпи вдъхновение от по-мощния вариант GT63, задвижван от V8. Според компанията-производител, страничните въздухозаборници заедно с централния всмукателен отвор имитират профила на реактивно крило. Нова е и задната броня, която обаче сякаш не е толкова агресивна, колкото преди промяната.

Новият V8 Styling Package е опция за GT43 и GT53, така че те да изглеждат още повече като GT63. Радиаторната решетка е разширена надолу като при AMG GT Black Series, от което динамичното дуо черпи вдъхновение за широкия долен въздухозаборник и въздушните дефлектори по външните ръбове. Mercedes също променя някои от съществуващите пакети и въвежда нова боя, наречена „опалит бял металик“.

Обновеният Mercedes-AMG GT 4-Door Coupe вече се предлага с разширен набор от стандартно оборудване, което включва електрически плъзгащ се люк и подложка за безжично зареждане, монтирана между задните седалки. В допълнение, информационно-развлекателната система MBUX е актуализирана с преработени специфични за AMG дисплеи. При избор на предлаганата като опция аудио-система Burmester клиентът получава и технологията Dolby Atmos.

Няма промени под предния капак, където GT43 разчита на 3,0-литров мотор с 367 к.с. и 500 Нм, позволяващ ускорение от 0 до 100 км/ч за 4,9 секунди и максимална скорост от 270 км/ч. По-мощният GT53 получава 435 к.с. и 520 Нм, като времето за спринта е намалено до 4,5 секунди, а максималната скорост е 285 км/ч. И двата са меки хибриди и разполагат с електрически мотор, позволяващ временно увеличение на мощността с 22 к.с.