Mercedes AMG GT63 с брутална мощност от 1196 конски сили

Mercedes AMG GT63 е сериозен автомобил още от завода, благодарение на своя 4.0-литров бензинов осмак с две турбини, който е достатъчен за мощност от 681 конски сили и максимален въртящ момент от близо 1000 нютон метра. От Renntech обаче смятат, че този двигател е способен да издържи много повече и изглежда са прави или поне така показва последният им проект.

Той е на базата на споменатия вече автомобил, като увеличава мощността му до 1196 конски сили и максималния въртящ момент до над 1300 нютон метра. Това е постигнато с нови турбини, нови горивни помпи, нов софтуер и изпускателна система. Длъжни сме да споменем, че това са резултати постигнати със 100-октаново гориво, докато стандартен бензин ще намали мощността до 965 конски сили.

За да не стават обърквания, тази модификация на GT63 4 Door разчита единствено на бензинов двигател и не трябва да се бърка с E Performance версията, която е с около 150 конски сили по-мощна още от завода и разполага с допълнителен електромотор на задната ос.

При тунинговата кола ускорението до 100км/ч отнема около 2.5 секунди, а четвърт миля точно 9.9 секунди. Освен промените под капака, Renntech показват и карбовнов бодикит с аеродинамични елементи, включващи нов преден сплитер, нови прагове и заден дифузьор, както и активно задно крило. Джантите са 21-цолови отпред и 22-цолови отзад с гуми Michelin Pilot Sport 4S.

Previous post Volvo EX30 дебютира като по-евтината версия на върховия EX90
Next post Стандартът Euro7 ще оскъпи безбожно автомобилите