Mercedes-Maybach GLS Brabus 900 комбинира лукс и невероятна мощност

В края на 2021 година Brabus представи тунинг проект на базата на Mercedes-Maybach GLS със „скромните“ 800 конски сили. Моделът Brabus 800, който видяхме тогава вече има наследник в лицето на Brabus 900, който както името подсказва, разполага с мощност от 900 конски сили.

Това е постигнато благодарение на увеличаване обема двигателя от 4.0 до 4.5 литра. Поставена е нова генерация с клапи за регулиране на звука, както и контролен модул за понижаване на въздушното окачване. Джантите са с размер от 24 цола с гуми 295/35 в предната част и 335/30 в задната. Максималният въртящ момент на „джипа“ е ограничен до безопасните 1050 нютон метра, ако изобщо можем да ги наречем безопасни.

Макар Brabus да залагат на лукса при този модел, карбонови елементи около решетката и въздуховодите са заменили хрома, като подобно нещо се е случило с всички елементи в екстериора.

Интериорът може да бъде направен изцяло по желание на клиента с цветове и материали по избор, като при показания модел са с черна и бяла кожа. Цената? Тук също тя зависи от клиента и от опциите които избере.