Mitsubishi възражда Colt като хибрид със 140 коня

Mitsubishi ще пусне нов компактен хечбек за европейския пазар, за когото ще бъде възродено името Colt. Оригиналният модел с това название се произвеждаше от 1962 до 2012 година.

Техническите характеристики на автомобила се държат в тайна, но е известно, че в основата на Colt ще бъде модулната платформа CMF-B на алианса Renault-Nissan-Mitsubishi. Тя позволява използването както на традиционни двигатели с вътрешно горене, така и на електрифицирани агрегати. Като конструкция хечбекът ще повтаря Renault Clio и новия Nissan Micra.

Надписът „Hybrid EV“ означава бензиново-електрически силов агрегат, който вероятно ще бъде взаимстван от Renault Clio E-Tech. Това означава комбинация от 1,6-литров атмосферен двигател и електромотор, които съвкупно развиват 140 к.с.

Бензиновият агрегат ще работи с 6-степенна автоматична скоростна кутия, като ускорението от 0 до 100 км/ч отнема 9,9 секунди, а максималната скорост достига 180 км/ч.

Серийното Mitsubishi Colt ще се появи през 2023 г. Тогава ще излезе и следващото поколение на компактния кросоувър ASX, който ще бъде изграден на базата на Renault Captur.

Previous post Британец ще съди Porsche, след като откри ръжда по новата си Panamera
Next post Последното произведено Lamborghini Aventador отива на търг