Mitsubishi обещава 16 нови модела през следващите пет години

Mitsubishi се подготвя за сериозно обновяване на своята гама, като представи плановете си за следващите пет години. В периода до 2028 година компанията обещава да видим общо 16 нови модела, част от които вече дебютираха. Такъв например е новият ASX, познат ни още и като Renault Captur, както и концепта XFC, който също бе представен по-рано. Третият модел, който също бе разкрит е предвиденият за японския пазар Delica Mini.

Друг познат модел, който също ще видим скоро е новото поколение на Colt. Очакваме тук също да видим познат дизайн от Renault, както и хибридно задвижване. Заедно с този хибриден модел ще видим още поне пет други хибридни или изцяло електрически коли, като част от стратегията на марката да премине само на електрифицирани модели през 2035 година.

Един от моделите ще бъде пикап, вероятно L200, който освен в класическа версия с двигател, ще се предлага и в изцяло електрическа вариация, която вероятно ще дебютира по-късно. Ще видим още и поне три електрически SUV-та, както и два вана.