Mitsubishi представи новия Colt с френски почерк

След като преди около половин година видяхме новото Mitsubishi ASX, което всъщност се оказа Renault Captur с подменени емблеми, сега японците показват още един нов модел, който също се отличава с френски почерк. Преди броени часове Mitsubishi подробно ни запозна с новия Colt, който под емблемите си всъщност крие обновеното наскоро Renault Clio.

Всъщност разликите с Clio са точно толкова минимални, че ако скрием емблемата, то ще е трудно да разберете която от двете коли ви показваме. Решетката има минимални промени, а в задната част емблемата на Renault е напуснала багажника, за да остави място за надпис Mitsubishi. Останалите разлики включват подмяна на емблемата в интериора, емблемата на джантите и вероятно тази на ключа.

Двигателите също са френски, а топ модификацията предлага хибрид с 1.6-литров бензинов двигател и два електромотора, които генерират системна мощност от 143 конски сили. От Mitsubishi казват, че електромоторите са достатъчни, за да постигнат до 80% от шофирането в градски условия. Colt ще се предлага и с два “чисти“ бензинови двигателя. Това са 1,0-литров трицилиндров с атмосферно пълнене и мощност от 67 к.с. и версия с турбокомпресор с мощност 90 к.с..

Хечбекът може да се похвали и още със системи за подпомагане на водача, включващи разпознаване на пътни знаци, предупреждение за напускане на лентата, круиз контрол и други, които се предлагат серийно. В същото време върховият вариант разполага с предупреждение за мъртва зона, предупреждение за напречно движение отзад, асистент за паркиране и система с 360-градусова камера.