Nissan крие новия Qashqai под тежък камуфлаж

Настоящото поколение на Nissan Qashqai е на пазара от 2021-ва и макар все още колата да не е остаряла, то от японската компания вече подготвят нейния фейслифт. Доказателство за това са кадри публикувани от AutoExpress, които показват обновения кросоувър. Тестов прототип с изключително много камуфлаж бе засечен от фотографи, криейки умело новостите, които кросоувърът ще предложи.

Очаквано за фейслифт, те са съсредоточени главно в предната и задната част, които са обилно покрити с шарки, които да заблудят очите. Очакванията са, че от Nissan ще заложат на нова предница, чийто форми ще са подобни на тези на Ariya, макар двата модела да следват подобен стил и в момента. Отзад промените ще са по-опростени, вероятно с промяна в графиките на стоповете и нова форма на броните.

По отношение на интериора, там откриваме най-новите предложения на Nissan, което ни подсказва, че огромни промени също едва ли ще бъдат направени. Не е изключено да видим нови графики за двата 12.3-инчови дисплеи, заедно с малки промени в нивата на оборудване.

При двигателите няма да има особени новости, което означава 1.5-литров двигател при E-Power версията, който служи единствено като генератор, както и 1.3-литров бензинов двигател със 138 или 156 конски сили.