Nissan отлага пускането новия модел Z

Японският автомобилен производител е изправен пред поредното препятствие, тъй като издаде заповед за спиране на продажбите и доставките за модела Z, оборудван с деветстепенна автоматична скоростна кутия.

Причината е, че спортната кола е оборудвана със същия автоматичен преобразувател на въртящия момент, произведен от Jatco, който се използва и във всъдеходите Frontier и Titan. Установено е, че някои от тези пикапи произведени през периода 2020 – 2022 г. има дефект, който принуди Nissan да обяви две отделни сервизни акции.

„На 29 август 2022 г. Nissan започна преглед на качеството на превозните средства Nissan Z от моделна година 2023, оборудвани с автоматична скоростна кутия. Разследването продължава и в момента“, каза говорител на Nissan.“

Това означава, че Nissan няма да доставя на клиенти автомобили с автоматична трансмисия, произведени в завода си в Точиги в Япония, докато проблемът не бъде отстранен. В момента доставките са спрени на всички етапи, като няма точна дата за възобновяването им.

Изглежда, че в момента няма решение на проблема, което означава, че паузата на доставките може да е по-дълга от очакваното. Nissan заяви пред Националната асоциация за безопасност на движението по пътищата, че деветстепенната трансмисия може да дефектира поради лоши толеранси при производството на нейните компоненти.

Ще припомним, че миналия месец Nissan установи, че 11 от 100 пикапа, оборудвани с трансмисия Jatco, са засегнати от дефекта. Не е известно какъв процент от автомобилите Nissan Z имат същия проблем.

Previous post Tesla пуска напълно автономно шофиране за 160 000 автомобила
Next post Как ще изглежда новото, най-голямо и най-сигурно Volvo EX90