Nissan ще прави електрическите Qashqai и Juke във Великобритания

Nissan обяви, че ще произвежда електрическите наследници на моделите Qashqai и Juke в завода си в Съндърланд, Англия или поне така твърдят запознати с плановете на японския производител източници, цитирани от Sky news.

Позовавайки се на източници от автомобилната индустрия, Sky News съобщи, че Nissan ще отдели стотици милиони лири за проекта. Макар че няма да бъдат включени авансови средства на данъкоплатците, британското правителство се очаква да предостави гаранции, се казва още в доклада.

Инвестицията на Nissan се очаква да бъде на стойност над 1 млрд. паунда), съобщава Financial Times, като се позовава на хора, запознати с плановете. Очаква се британският министър-председател Риши Сунак да посети фабриката в Съндърланд в петък за обявяването, което ще бъде направено от главния изпълнителен директор на Nissan Макото Учида.

Nissan произвежда в завода моделите Qashqai и Juke с двигатели с вътрешно горене, както и напълно електрическия автомобил Leaf. През септември компанията заяви, че всички нови модели, които пуска на пазара в Европа от този момент нататък, ще бъдат изцяло електрически и че планира до 2030 г. да продава в региона само електрически автомобили.

Previous post Най-новите електрически автомобили на KIA и Hyundai с фурор в САЩ
Next post Какво може да се повреди в колата, ако не я карате през зимата