Opel възражда култовата Frontera от 90-те

През 90-те години на миналия век Opel показа своя първи „джип“ с името Frontera, който се произведе само в рамките на една единствена модификация, която остана на пазара точно 13 години, преди да бъде свалена от поточната линия през 2004-та. Изглежда сега от Opel имат план да възродят това име, като представят кросоувър със същото име, разкриват от френското издание Largus.

Възроденият модел ще бъде много по-различен от предшественика си и ще бъде базиран на CMP платформата. Очаква се кросоувърът да споделя технологии с C3 Aircross, като бъде базиран върху Crossland, но с по-големи размери. Според информацията, новата Frontera ще замени именно Crossland, като увеличи размерите му с близо 16см, достигайки дължина от около 4.37 метра.

Opel потвърди, че наследникът на Crossland ще се предлага с електрически двигател. „Това означава, че всеки модел от продуктовата оферта ще се предлага в 100% електрическа версия от следващата година,“ казва производителят. Frontera Electric трябва да получи новото задвижване от Astra Electric. То се състои от електромотор с мощност 156 к.с., захранван от батерия с капацитет 54 кВтч осигуряваща пробег от 400 км. Не да видим и версия със 136 к.с./50 кВтч, както при Corsa.

Новата Frontera ще се възползва и от хибридни 48V двигатели с обем от 1.2 литра със 100 к.с. и 136 к.с. Според информацията Opel Frontera може да бъде пуснат на пазара до есента на 2024 г.