Opel инвестира над 130 милиона евро в наследника на Grandland

Opel планира да представи наследник на Grandland, като това вероятно ще се случи още през следващата година. Stellantis планира да инвестира над 130 милиона евро в завода в Германия, където ще се произвежда новия кросоувър. Очаква се моделът да бъде построен върху новата платформа STLA Medium.

Според техническите данни на платформата, новият модел може да има дължина от 4.2 до 5 метра и батерия с капацитет между 87 и 104кВтч. Ако Opel заложи на максимума, то кросоувърът ще може да измине до 700 километра с едно зареждане. По отношение на мощността, платформата може да понесе електромотори с мощност между 170 конски сили и 450 конски сили.

Главният изпълнителен директор на Opel Флориан Хютъл приветства новината, като заяви: „Вече 31 години произвеждаме висококачествени автомобили тук, в Тюрингия, и непрекъснато подобряваме нашата конкурентоспособност. Ще продължим да следваме този ясен път с електрическия наследник на Opel Grandland.“ Той добави: „Това решение е още една важна стъпка за Opel по пътя към обявената цел да бъде изцяло електрическа марка в Европа до 2028 г.“