Opel официално приключва с Insignia

В интернет пространството се появиха слухове, че Opel ще се откаже от Insignia още през изминалата година, но сега те бяха официално потвърдени от компанията. Говорител на марката разкри пред Automobilewoche, че моделът ще се произвежда още няколко месеца, а последните бройки ще слязат от поточната линия преди края на 2022 година.

Прекратяването на производството на Insignia ще даде възможност на Opel да увеличи производството на последното поколение Astra, която се предлага с хибридно задвижване. Insignia не е единственият седан/лифтбек, който напусна пазарите в Европа през последните години, след като подобно нещо се случи с Passat и Mondeo.

Въпреки, че Insignia вече няма да се продава под познатата ни форма, Opel потвърди, че моделът ще има наследник, макар и индиректен. Новият модел ще бъде изцяло на ток и с изцяло различен дизайн. Вероятно ще видим модел в класа на Citroen C5 X, който комбинира чертите на лифтбек и тези на SUV. Очаква се новото поколение Insignia да се появи около 2025 година, а към момента Opel изпълнява вече натрупалите се поръчки за настоящия модел преди да го свали от поточната линия.