Opel представи модерната Astra GSi с 225 конски сили

Преди около две седмици Opel загатна за завръщането на GSI означението при своите автомобили, но променяйки последната буква в крак с тенденциите и електрифицирането. Сега от компанията показаха и първия сериен модел, който ще носи логото GSe – Astra. Колата дебютира с хибридна конфигурация във вариант хечбек и комби и подобрения по окачването и завиването.

Задвижването се осигурява от 1.6-литров бензинов двигател, който работи заедно с електромотор и 12.4кВч батерия. Те задвижват предните колела и доставят мощност от 225 конски сили и максимален въртящ момент от 360 нютон метра. Трансмисията е автоматична с осем предавки, а цялата конфигурация е идентична с тази при Peugeot 308.

В сравнение със стандартна Astra, новото GSe стои 10 милиметра по-близо до земята, благодарение на нови амортисьори и пружини. Инженерите на Opel са се постарали да променят и поведението на колата с промени по завиването. Джантите са нови и са в размер от 18 цола, а броните в предната и задната част са с по-агресивен дизайн. В интериора откриваме седалки с алкантара и логото GSe.