Opel с добра новина за Corsa, ще има следващо поколение

Opel Corsa наскоро бе обновен, след като германците показаха фейслифта на последното поколение, разработено заедно с PSA. Много смятаха, че това вероятно ще е последната модификация на малкия хечбек и от Stellantis ще оставят само версията на Peugeot, но изглежда не са прави. По-рано днес стана ясно, че следващо поколение на Corsa ще има, а новината дойде лично от дизйнера на марката – Марк Адамс в интервю пред Autocar.

Автомобилният производител успява да се задържи в сегмента на суперминитата благодарение на намалените разходи, постигнати в рамките на Stellantis. Освен в Corsa и Peugeot 208, споделените технологии ще се използват и в предстоящите Citroen C3, Lancia Ypsilon и все още неназования хечбек на Fiat, както и в редица подобни по размер автомобили от сегмента на компактните кросоувъри.

Следващото поколение на Corsa ще разчита на платформата STLA, която ще бъде еволюция на широко използваната CMP/eCMP. Opel ще премине към електромобили до 2028 г, което означава, че следващото поколение на Corsa ще се предлага изключително със задвижване с нулеви емисии. Ако се съди по факта, че настоящото поколение на Corsa дебютира през 2019 г. и получи фейслифт през 2023 г., новият модел, вероятно ще се появи през 2027 г.