Opel ще бъде единствения представител на Stellantis в Мюнхен

Групата на Stellantis се състои от 14 бранда, по-голямата част от които оперират в Европа, но изглежда от компанията не смятат за нужно да участват в един от най-големите автомобилни форуми на Стария Континент тази година, а именно изложението в Мюнхен. Според информация на Automobilwoche, групата на Stellantis ще бъде представена единствено от Opel, които ще имат щанд на IAA Mobility Мюнхен през септември.

Регистрацията за компаниите завърши през февруари, но организаторите са готови да приемат и други марки под шапката на Stellantis, ако има желание за такива, твърдят от изданието. Припомняме, че освен Opel в групата от автомобилни брандове можем да намерим още и Abarth, Alfa Romeo, Citroën, DS, Fiat, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot и Vauxhall.

Opel ще представи на IAA Mobility няколко електрически автомобила. Те ще включват Astra Sports Tourer Electric и Corsa Electric. Третият „засега остава изненада“, казва говорител на компанията пред Automotive News Europe.

Медийният дебют на обновената Corsa се състоя на 24 май. Обновеният електрически вариант заменя предишната Corsa-e. Базовият модел разполага със 136 конски сили, но се предлага и версия с мощност от 156 к.с.,

Премиерата на Astra Sports Tourer Electric се състоя в края на 2022 г. Тя е оборудвана с един електрически двигател, който задвижва предните колела. Той генерира 156 к.с. и 199 Нм въртящ момент. Батерията е с капацитет от 51 кВтч. Тази конфигурация осигурява пробег от 258 км при теста WLTP. Системата поддържа 100-киловатово бързо зареждане.