Opel Mokka на ток вече може да измине повече километри

През 2020 година Opel представи първия си изцяло електрически кросоувър в лицето на MokkaElectric, която споделя платформата си и технологиите в групата на Stellantis с електрическото Peugeot 208/2008, както и електрическата модификация на компактната Corsa. Сега кросоувърът на германците получи своеобразно обновяване, което е съсредоточено главно върху задвижването, отколкото върху визията на модела.

Подобно на Astra и Peugeot E-308, електрическата Mokka е получила по-голяма батерия с капацитет от 51кВч. Това допринася за увеличаването на пробега, който вече е 406 километра срещу 338 километра за актуалния до момента модела. Зареждането до 80% отнема около 30 минути, ако използвате 100кВ станция, докато средният разход на ток е около 15кВч на 100 километра.

Електромоторът, който е монтиран върху предната ос също е повишил своите характеристики и вече генерира 156 конски сили и 260 нютон метра, които са налични още при първоначално натискане на педала на газта. Ускорението до 100км/ч отнема под 10 секунди, докато максималната скорост е 150км/ч. Последната промяна е в името на кросоувъра, който вече не се казва Mokka-e, а Mokka Electric.