Pagani създаде уникален Huayra Dinamica Evo по поръчка

Pagani представи персонализиран суперавтомобил Huayra Dinamica Evo, създаден от отдела за специални проекти Grandi Complicazioni, който публикува информация в профила си в Instagram. Колата е за анонимен американски клиент и е изградена на базата на Huayra Roadster BC.

Роудстърът се задвижва от Mercedes-AMG V12 6.0 bi-turbo двигател, който в пика си развива поне 800 к.с. и 1050 Нм въртящ момент. Съчетан е със седемстепенна секвенциална скоростна кутия Xtrac.

За друг проект – Huayra NC, мощността е увеличена до 830 к.с. и 1079 Нм. Характеристиките на двигателя Huayra Dinamica Evo не се разкриват, затова се предполага, че е „близнак“ на агрегат от Imola (840 к.с., 1100 Нм).

Необичайна е цветовата схема – кафяво със златни акценти, докато въглеродните влакна на каросерията се виждат в центъра. Има и всмукателен отвор на двигателя в стил Zonda HP Barchetta, както и тесни огледала. Неизбежният италиански флаг се появява върху новите калници.

Тази година е 25-ата година от дейността на Pagani, но липсва информация за някакви грандиозни събития по този повод. Когато Huayra Roadster BC направи своя дебют, Pagani обяви, че ще произвежда не повече от 40 екземпляра от суперавтомобила. Вероятно въпросният Huayra Dinamica Evo е част от тях.

За цената може само да се гадае, но ако Huayra Roadster BC струва повече от 3 милиона евро, то Dinamica Evo най-вероятно ще е не по-малко от 5 милиона евро.