Polestar показа стилен лифтбек с 872 конски сили

Polestar се готви да пусне на пазара модела 5 през следващата година, но преди това да се случи, компанията реши да ни покаже един от тестовите прототипи по време на Фестивала на скоростта в Гудууд. Колата дебютира с камуфлажна шарка, която за разлика от тази на повечето производители, всъщност не крие дизайна, а просто придава малко по-концептуална визия на лифтбек.

Изглеждащ почти готов за производство, прототипът Polestar 5 следва стъпките на концепцията Precept и се отличава с разделени предни светлини, както и с леко променена броня с остри линии. По-надолу виждаме малък отвор и по-ясно изразен сплитер.

По-големите промени се случват в задната част на А-колоната, тъй като прототипът се отличава с по-големи и малко по-конвенционални дръжки на вратите. Към тях се присъединяват традиционните странични огледала, масивните странични прагове и новата врата на порта за зареждане.

Задната част на автомобила остава сравнително вярна на концепцията, въпреки че виждаме леко променени задна врата и броня. В последната вече са разположени хоризонтални рефлектори и модифициран дифузьор.

Polestar не каза много за прототипа, но компанията вече обяви, че „електрическият GT с 4 врати“ ще има двумоторна система за задвижване на всички колела, която ще произвежда 872 к.с. и 900 Nm въртящ момент. Polestar също така обяви, че 5-цата ще има 800V архитектура, както и усъвършенствана система за подпомагане на водача, която използва технологията Luminar LiDAR.