Polestar представи първото си SUV с изключително бързо зареждане

След като Polestar представи моделите 1 и 2, сега логично на пазарът се появява третият модел на компанията, който вярвате или не, носи моделното обозначение 3. Това е първото SUV в портфолиото на отделилата се от Volvo марка, която вярва, че именно този модел ще ѝ помогне да се пребори с конкуренцията на марки като Tesla, BMW и Mercedes.

От Polestar описват 3 като „аеродинамичен пърформанс електрически SUV” с въздушно съпротивление от едва 0.29. Въпреки това, сегментът може да се похвали и с по-аеродинамични „джипове: като EQS SUV например с 0.20, Tesla Model X с 0.24 или пък BMW iX с 0.25. Колата използва 400-волтова архитектура със 107кВч батерия и два електромотора. Според американските стандарти за измерване, тя е достатъчна за пробег от около 480 километра с едно зареждане, а включване на подходяща зарядна станция ще допълни батерията от 10 до 80% за само 30 минути, което пък е най-бързото зареждане в класа си.

Двата електромотора, поставени по един на всяка ос, доставят 489 конски сили или 517 конски сили при Performance пакета. Те са достатъчни за ускорение от 0 до 100км/ч за съответно 4.9 секунди или 4.5 секунди

Екстериора, както и интериора са подобни на тези на Volvo, макар да виждаме по-спортната нотка, принадлежаща на дизайнерите на Polestar. В интериора прави впечатление 14.5-инчовия екран на инфотейнмънт системата, както и озвучителната система Bowers & Wilkins с 25 говорителя.