Polestar 02 – яко електрическо кабрио в стил Porsche 911

Преди броени минути Polestar представи интересен концепт за електрическо кабрио, носещ името 02. Кабриолетът, чието име се чете като молекулата на кислорода за съжаление е единствено концепт, който най-вероятно няма да достигне до серийно производство, но пък ни показва какво може компанията с шведски корени.

Цялостният дизайн е типичен за суперавтомобил с тънки светлини в предната част и сравнително обли форми с няколко остри линии придаващи агресия. Задницата е доминирана от стоповете, които се простират по цялото и продължение, а в долната част е разположен агресивен дифузьор.

Таванът е твърд и когато е на мястото си, колата по-скоро прилича на спортно купе, а не на четириместно кабрио. Покривът в по-голямата си част е направен от стъкло и се прибира в багажника на две части при нужда. Впечатление правят и камери, които са заменили традиционните огледала.

Интериорът е сравнително изчистен с волан с малък волан с плоска горна и долна част. Зад него виждаме съвсем малък дисплей, показващ скоростта и друга важна за водача информация, а в средата на таблото е разположен вертикален дисплей с инфотеймънт системата на марката. По-голямата част от материалите използвани в интериора са рециклирани.

Интересна екстра, която до момента не се среща при други автомобили е вграденият зад задните седалки дрон. Той може да бъде „пускан“ по време на движени, за да снима докато шофирате.

Концептът е базиран на Polestar 5, но за съжаление от бранда не споделят нищо за задвижването, което използва, нито пък за техническите данни на кабриото.

Previous post Вижте подробности за новия кросоувър на Kia – Niro EV
Next post Ето го и първия изцяло електрически модел на Jeep