Polestar 02 – яко електрическо кабрио в стил Porsche 911

Преди броени минути Polestar представи интересен концепт за електрическо кабрио, носещ името 02. Кабриолетът, чието име се чете като молекулата на кислорода за съжаление е единствено концепт, който най-вероятно няма да достигне до серийно производство, но пък ни показва какво може компанията с шведски корени.

Цялостният дизайн е типичен за суперавтомобил с тънки светлини в предната част и сравнително обли форми с няколко остри линии придаващи агресия. Задницата е доминирана от стоповете, които се простират по цялото и продължение, а в долната част е разположен агресивен дифузьор.

Таванът е твърд и когато е на мястото си, колата по-скоро прилича на спортно купе, а не на четириместно кабрио. Покривът в по-голямата си част е направен от стъкло и се прибира в багажника на две части при нужда. Впечатление правят и камери, които са заменили традиционните огледала.

Интериорът е сравнително изчистен с волан с малък волан с плоска горна и долна част. Зад него виждаме съвсем малък дисплей, показващ скоростта и друга важна за водача информация, а в средата на таблото е разположен вертикален дисплей с инфотеймънт системата на марката. По-голямата част от материалите използвани в интериора са рециклирани.

Интересна екстра, която до момента не се среща при други автомобили е вграденият зад задните седалки дрон. Той може да бъде „пускан“ по време на движени, за да снима докато шофирате.

Концептът е базиран на Polestar 5, но за съжаление от бранда не споделят нищо за задвижването, което използва, нито пък за техническите данни на кабриото.