Polo GTI празнува четвърт век със специална версия

През 1998 година на пазара се появява наточена версия на Volkswagen Polo с означението GTI, която представя по-малка алтернатива на изключително популярния тогава Golf GTI. Сега Polo GTI вече е по-голямо от оригиналния Golf GTI и това е нещо съвсем нормално, имайки предвид, че през тази година малкия хотхеч празнува своята 25-та годишнина.

През този четвърт век видяхме няколко поколения GTI на Polo, които винаги се отличаваха с по-твърдо и ниско окачване, различни брони и решетки, обозначения GTI и интериор с различни седалки и волан. Сега германците решиха да ознаменуват навършването на юбилейната годишнина и представиха Polo GTI Edition 25, което ще бъде произведено в ограничен тираж от 2500 броя специално за Европа.

Колата се предлага със сивия цвят който виждате на снимките, както и още в бяло, червено, синьо, сребристо и черно. Стандартното оборудване на специалната версия включва още и матрични светлини, 18-цолови джанти, както и допълнителни стикери и черни акценти. В интериора е заложено на черна перфорирана кожа с червени детайли и 8-инчова инфотеймънт система.

Под капака няма промени и там остава 2.0-литровия бензинов двигател с 207 конски сили и 320 нютон метра, които се предават единствено към предните колела, посредством автоматична трансмисия със седем предавки. Окачването е различно, като от Volkswagen казват, че то е специално настроено и дава 15мм по-ниска стойка на хечбека.