Porsche блокира препродажбата на 911 S/T по интересен начин

Когато дадеш повече от 350 хиляди евро за автомобил, обикновено очакваш той да е твой и да правиш каквото искаш с него. Не така, обаче, стоят нещата при новото 911 S/T, където Porsche има интересна клауза, която блокира препродажбата на колата.

„Когато обявихме 911 S/T – по случай 60-годишнината на 911 – получихме безпрецедентен интерес към автомобила, който далеч надхвърли броя на предназначените за САЩ автомобили“, заяви Франк Мозер, който ръководи отдела за 911 и 718 пред The Drive .

„Искаме да гарантираме, че автомобилите са на разположение на истинските ентусиасти, за да ги карат и да им се наслаждават години наред. Поради тази причина, тези, на които е предоставен автомобил 911 S/T в САЩ, ще бъдат задължени да спазват договорения минимален период на съхранение, определен на една година. На практика това ще означава, че автомобилите в САЩ първоначално ще бъдат отдавани на лизинг за този период, преди да бъде прехвърлена собствеността.“

Първите коли ще бъдат доставени през пролетта на следващата година, което означава, че до пролетта на 2025-та, те няма да са собственост на истинските си собственици. Това се прави, за да бъде спряна направата на бърза печалба от хора, които са получили достъп до колата, а всъщност няма да ѝ се насладят.