Porsche обяви бъдещето на Cayenne, неизбежното електрифициране идва

Porsche представи стратегията си за това десетилетие, като изясни някои въпроси около най-популярните си модели – Cayenne и 911, както и 718 под формата на Boxster и Cayman, заедно с по-малкия кросоувър в гамата си – Macan. Оливър Блум заяви, че четвъртото поколение на Cayenne ще бъде представено като електрически модел, като не се споменава дали ще видим само версия на ток или има шанс и за бензинов/дизелов вариант.

Кросоувърът ще дебютира след премиерата на Macan EV, която е предвидена за 2024 година и след тази на електрическите 718, които ще бъдат показани през 2025 година. Това означава, че четвъртото поколение на Cayenne ще се появи най-рано през 2026 година. Очаква се по-късно тази година да видим фейслифт на модела, макар от Porsche да не споменават за това.

В същото време от компанията потвърдиха слуховете, че към гамата им ще се присъедини още един нов модел, който ще ни представи по-голям SUV, ориентиран към силното представяне на пътя и автоматизираните функции с изцяло ново изживяване в интериора. Няма как да не споменем и култовото 911, което за радост на феновете няма да преминава на ток или поне не до края на десетилетието. Предвижда се да видим хибриден модел, като това ще се случи преди 2030 година и вероятно ще бъде под формата на GT2 RS за което ви разказахме през изминалата седмица.