Porsche отбеляза 75 години с шарен арт Taycan

Porsche представи нов арт автомобил, базиран на електрическия Taycan, за да отпразнува 75 години от първия модел на немския производител. Новият арт автомобил беше представен на събитие в Шанхай (Китай) и е в гама, наподобяваща дъга.

Тази година Porsche празнува 75 години от представянето на първия си сериен модел – 356. За да отбележи този специален повод, производителят подготви уникален екземпляр на електрическия Taycan – първият електрически модел на марката, който беше представен на изложението във Франкфурт през 2019 г.

Porsche Taycan Art Car е продукт на двама художници – Крис Лабруй и Янг Йонглианг. Уникалният екземпляр е базиран на версията Taycan Turbo S, което означава електрическо задвижване с два мотора с мощност 750 к.с. Ускорението до 100 км/ч е за 2,8 секунди, а максималната скорост – 260 км/ч. Батерията от 93,4 кВт/ч осигурява автономност до 416 км.

Porsche създаде няколко художествени автомобила Taycan, откакто моделът влезе в производство през 2019-а. Изложеният на събитието Photofairs 2023 в Шанхай – празник на фотографията и дигиталните произведения на изкуството, е петия и последен от тях. Изложбата Dream in Color включваше четири секции – Произход, Вдъхновение, Страст и Визия, които представяха различни части от историята и изкуството на компанията, свързани с емблематичната марка.

„Тъй като тази година празнуваме 75-ата годишнина на Porsche, ние подготвихме тематична изложба, за да погледнем назад към това незабравимо пътешествие на мечти и се надяваме да предизвикаме страстта във всеки, вдъхновявайки го да преследва безмилостно мечтите си,“ каза Майкъл Кирш, президент и главен изпълнителен директор на Porsche China.