Porsche отново чупи рекорди с 911 Turbo S

Porsche 911 Turbo S в ръцете на опитния пилот Дейвид Донър успя да се справи с известното американско предизвикателство за изкачването на Pikes Peak. Пилотът, заедно с германската машина детронираха Bentley Continental GT с време от 9 минути 53.5 секунди, преминавайки границата от 10 минути. По-рано тази година екипът също се пробва да направи това по време на 100-ното изкачване, но поради лоши атмосферни условия, времето бе едва 10 минути и 34 секунди.

Колата побеждава рекорда на Bentley и грабва приза за най-бърза серийна кола, биейки рекорда на другия производител от Volkswagen Group с близо 26 секунди. Единствените модификации направени по колата са свързани с безопасността и добавянето на предпазна клетка, спортна седалка, система против пожар и някои промени по компютъра и изпускателната система. Не се споменава дали мощността от 640 конски е запазена, но от Porsche казват, че колата е преминала през нужната техническа проверка.

„Постигането на рекорда за сериен автомобил на 100-годишнината беше нашата цел и бяхме щастливи най-накрая да видим какво може да направи тази кола“, каза Донър. „Бяхме благословени с ясно време, за да дадем бързи времена без тренировки в две студени сутрини при неоптимална светлина. PPIHC и Pikes Peak Highway бяха много подкрепящи и приветливи, а новото сертифицирано времеизмерване ще позволи на другите да оставят своя отпечатък на Pikes Peak за години напред. Екипът ни е развълнуван, че е част от началото на тази програма.“