Porsche показа ново 911 със 7 механични предавки

Porsche добави още едно 911 към гамата си и след като видяхме най-върховите GT модификации, сега германците показаха сравнително обикновената Carrera T. Тя дебютира с механична трансмисия със седем предавки и с поведение изцяло насочено към шофьора. Доставките на колата започват през следващата година.

Carrera Touring се позиционира между стандартната Carrera и Carrera S със своя 3.0-литров бензинов двигател с 379 конски сили и максимален въртящ момент от 449 нютон метра. Те се предават към задните колела, а вместо механичната трансмисия, клиентите могат да поръчат и автоматична трансмисия с 8 предавки, известна още като PDK.

Макар и да не е най-бързият модел в портфолиото на Porsche, Carrera T ускорява до 100км/ч в рамките на 4.3 секунди, а с оборудването на автоматична трансмисия, това ускорение се намалява до 3.8 секунди. Колата пристига със спортно окачване с 10мм по-ниска стойка, както и спортен ауспух. Опционално може да бъде поръчано и завиване на задните гуми. За да спестят тегло от Porsche са премахнали част от изолацията, както и са намалили размера на акумулатора, заедно с поставянето на по-тънки стъкла.