Porsche представи състезателния звяр 911 GT3 R

Porsche Северна Америка представи последния автомобил от своята GT серия – 911 GT3 R. Колата е с по-голям двигател, по-добра аеродинамика и още по-добър баланс, като от компанията казват, че това е най-универсалната състезателна 911-ка до момента,

„Надеждността е изключително важна за широкия кръг от водачи, които се състезават тук и това беше главната цел при 992 911 GT3 R, ”, каза Волкер Холцмайер, Изпълнителен директор на Porsche Motorsport Северна Америка. “ Вече имаме огромен интерес към колата и с нетърпение очакваме скоро да завърти първото си кръгче тук. ”

Колата се задвижва от атмосферен шестцилиндров боксер, базиран на двигателя нот 992 911 с променена кубатура. Тя е увеличена от 3997 кубика до 4194 кубика, което позволява увеличаване на мощността до 565 конски сили. От Porsche дори преместват двигателя под ъгъл, за да направят повече място за задния дифузьор за по-добра притискателна сила.

Трансмисията е секвенциална с шест скорости и е взета от GT3 Cup модела. Водачите имат възможност да сменят скоростите от лопатки зад волана. Окачването също е модифицирано за по-добро поведение на писта, както и по-лесното му обслужване от състезателния екип. Междуосието също е увеличено за намаляване на натоварването върху задните гуми.