Porsche пусна още един хибриден Cayenne

Porsche представи нова версия на Cayenne с хибридно задвижване. Тя се казва S E-Hybrid и ще се настани между базовия Cayenne и Cayenne Turbo в гамата на модела.

От компанията съобщават, че мощността на задвижваща система е 519 к.с. и 752 к.с., като това е резултат от съчетанието на 3,0-литров V6 с турбо и електромотор. Двигателят с вътрешно горее осигурява 352 к.с., а 176 к.с. идват от електромотора. Този вариант е малко по-бърз от неелектрифицирания Cayenne S, като ускорява от 0 до 100 км/ч за същите 4,4 секунди, но изминава 1/4-миля точно за 13 секунди срещу 13,2 секунди.

Въпреки това новата версия остава в сянката на Cayenne Turbo E-Hybrid с неговите 739 к.с. Тя обаче получава стандартно въздушно окачване с две камери като на дебютиралото по-рано тази година Cayenne E-Hybrid, както и същата батерия с капацитет 25,9 кВт/ч. Пробегът само на електричество обаче не се съобщава.

Екстериорът на Cayenne S E-Hybrid получава същите промени като останалите версии, моделна година 2024. Спортният SUV е качен на 20-цолови джанти и има четворния крайници на ауспуха. Стандартният вариант е със сребърен екстериорен пакет, докато по-спортното Coupe има черни декоративни елементи.

Фаровете Matrix Design LED, електрическите седалки с настройки в 8 посоки, пакетът Sport Chrono, влизане и стартиране на двигателя без ключ и асистент за смяна на лентата са част от стандартното оборудване наред с други функции.