Porsche 357 с легендарен модел по случай 75-ата годишнина на марката

Вчера от Porsche загатнаха за нов концептуален модел, покрит с покривало, който бе поставен между две класически 356. Германците не издържаха много и по-рано днес вдигнаха покривалото, разкривайки новото 357. Както може да се предположи, колата е силно вдъхновена от класическия модел, който два началото на марката от Щутгарт, макар да е базирана на последното поколение Cayman 718.

От Porsche казват, че концептуалният автомобил е опит да се комбинира миналото, настоящето и бъдещето. Колата запазва оригиналните пропорции на 356, като включва дизайнерски елементи, които гледат към бъдещето. Един от главните елементи в дизайна на концепта са неговите „гладки“ линии. Това се допълва от липсата на традиционни светлини, дръжки на вратите и огледала.

Друг основен мотив в дизайна е сливането на челното стъкло с предните две, което имитира визьора при състезателните каски. Джантите са магнезиеви с карбонови „тасове“, които да подпомагат аеродинамиката в завои. Въпреки футуристичната си визия, концептът се задвижва от бензинов двигател с обем от 4.0-литра. Той е взет директно от Cayman GT4 RS и на теория развива 493 конски сили. Концептуалният модел ще бъде изложен в Берлин по случай 75-тата годишнина на Porsche и ще бъде достъпен за гостите от 27 януари до средата на февруари.