Porsche 718 Spyder RS – бързо кабрио, което бележи края на една ера

Тъжните новини за феновете на конвенционалните автомобили с ДВГ не свършват и след като по-рано днес ви споделихме списък с коли, които ще спрат да се произвеждат в следващите месеци, сега отново се сбогуваме с една кола или поне с нейната традиционна версия. Преди броени часове, Porsche представи последния нов модел от серията 718 с ДВГ. От сега нататък, всеки нов модел от модела 718 ще бъде задвижван от електромотор, започвайки със 718 EV, което ще се появи скоро.

Връщайки се на последното 718 с ДВГ, то е в изпълнение Spyder RS и на практика ни представя Cayman GT4 RS без покрив, макар от Porsche да не са съвсем съгласни с това определение. Новият модел тежи точно 1410 килограма или с 40 килограма по-малко от стандартния модел. Това е постигнато благодарение на нов плат за тавана, който е със 7.6 килограма по-лек, както и с нови части от карбонови влакна.

Двигателят е свален с 30мм спрямо стандартния модел, а една от основните разлики с Cayman GT4 RS всъщност е в окачването, където са поставени нови пружини и тампони за по-комфортно возене, каквото се очаква от кабриолет. Въпреки това, двигателят остава познатият 4.0-литров атмосферен мотор с мощност от 493 конски сили и максимален въртящ момент от 450 нютон метра. Предаването е задно, а трансмисията е автоматична PDK със седем предавки.

Previous post Brabus „разкраси“ електрическия Mercedes EQS
Next post Гаф с вратите: Volkswagen връща в сервизи всички ID.4