Porsche 718 Spyder RS вече се продава у нас с изненадваща цена

Само преди няколко дни Porsche показа последното по рода си 718 с двигател с вътрешно горене в лицето на кабриолета 718 Spyder RS. Моделът на практика ни представя Cayman GT4 RS без покрив и задно крило и с малко по-меко настроено окачване. Очакваше се, кабриолетът да бъде по-скъп от купето, но с пазарния дебют на колата виждаме, че това всъщност не е така.

Най-новото кабрио в гамата на германците започва от 324 003 лева с ДДС у нас, докато за базов Cayman GT4 RS ще са ви нужни с близо 3 хиляди лева повече. Както при всички други модели на Porsche, така и тук, базовата цена бързо може да нарасне значително с добавянето на цвят по избор, който може да ви стъпи дори над 6 хиляди лева или с добавянето на 20-цловите ковани магнезиеви колела за 29 хиляди лева. Заедно с тях трябва да добавите и Weissach пакет, който струва допълнителни 23 хиляди лева.

По този начин цената бързо достига сумата от над 350 хиляди лева, а конфигураторът е само в своето начало. Налична е и 3D принтирана седалка по тялото ви с цена от около 5 хиляди лева, опции за карбонови елементи за близо 6 хиляди лева, карбокерамични спирачки за 15 хиляди лева и още много други, които увеличават крайната цена над сумата от 400 хиляди лева.

Previous post Новата Honda CR-V за Европа ще се предлага с плъг-ин хибрид
Next post Tesla разочарова десетки клиенти, чакали над две години за нова кола