Porsche 911 се превръща в хибрид с рекордна мощност

Porsche ще ни представи най-интересното 911 след около 3 години, но въпреки това вече се появи информация около модела, който обещава да постигне рекордна мощност. Според данни на Autocar, идващи директно от германците, колата ще разполага с хибриден тракт, който ще ни представи и най-мощната версия на модела правена някога.

Новото поколение на GT2 RS ще се появи през 2026 година и ще разчита на 3.8-литровия боксер, познат ни от 911 Turbo. Заедно с него ще работи и хибридна технология, взета от състезателното 963LMDh, която да повиши мощността до над 700 конски сили, а също така и да повиши „значително“ въртящия момент.

Съдейки по това, че Turbo S модификацията предлага 800 нютон метра, няма да е изненада, ако при GT2 RS тези данни достигнат и до четирицифрени числа. Не е изключено да видим и механична трансмисия, но това зависи от това дали тя ще може да издържи на повишения въртящ момент.

Освен задвижването, Porsche намира начини и да олекоти колата, тъй като добавянето на подобни технологии със сигурност ще се отрази на килограмите, които както знаем са от изключителна важност за марката. Очаква се батерията да е разположена зад седалките, а електромотора да е вграден в трансмисията.