Porsche Macan е първото Touring SUV в света

Touring моделите на Porsche са ни познати от 911, а на по-късен етап и от Boxster и Cayman 718. Сега това означение бе поставено и на още един модел – компактният кросоувър Macan. Първият в света Touring „джип“ е тук, за да попълни дупката между базовия модел и по-наточения Macan S.

Именно поради тази причина, Macan T запазва 2.0-литровият бензинов мотор с 261 конски сили, който задвижва четирите колела и разчита на автоматична трансмисия със седем предавки. Въпреки еднаквия двигател, Macan T може да се похвали с 0.2 секунди по-бързо ускорение до 100км/ч или точно 5.8 секунди

Освен по-доброто ускорение, Touring версията се възползва още от Sport Chrono Package, който вече пристига серийно, както и системата за активно регулиране на окачването Porsche. Адаптивното въздушно окачване е опционално, както и системата Porsche Torque Vectoring Plus.

Визуално Macan T се отличава с тъмно сиви елементи, които можем да открием около предната решетка, огледалата, лайсните на вратите, джантите, както и спойлера в задната част. Черен пиано лак е избран за рамките около прозорците и накрайниците на ауспусите. Джантите са със специален дизайн в размер от 20 цола. В интериора е заложено на спортни електрически седалки с подгряване, спортен волан и Sport Chrono часовник в средата на таблото.